Den Teologiske Tyv

Er den gode hyrde en død hyrde? - Prædikenforberedelse

April 16, 2021 Mads Episode 13
Den Teologiske Tyv
Er den gode hyrde en død hyrde? - Prædikenforberedelse
Show Notes

"Jeg er den gode hyrde" siger Jesus og fortsætter så med at bestemme, hvad den gode hyrde er, sådan her "Den gode hyrde sætter sit liv til for fårene"
Er det nu også rigtigt, Jesus? Mener du ikke, at en god hyrde er en der er villig  til at sætte sit liv til (læs: dø) for fårene? Altså er en levende hyrde ikke bedre end en død hyrde? Men Jesus insisterer, den gode hyrde dør for fårene. 

Prædikenforberedelse er de umiddelbare indtryk og ærlige overvejelser og problemer som dukker op, som jeg læser den tekst, som jeg skal prædike over den 18 april 2021

Her er evangelieteksten:
Johannesevangeliet 10,11-16
Jesus siger:
Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde sætter sit liv til for fårene.  Den, der er daglejer og ikke er hyrde og ikke selv ejer fårene, ser ulven komme og lader fårene i stikken og flygter, og ulven går på rov iblandt dem og jager dem fra hinanden;  for han er daglejer og er ligeglad med fårene.

 Jeg er den gode hyrde. Jeg kender mine får, og mine får kender mig,  ligesom Faderen kender mig, og jeg kender Faderen; og jeg sætter mit liv til for fårene.  Jeg har også andre får, som ikke hører til denne fold; også dem skal jeg lede, og de skal høre min røst, og der skal blive én hjord, én hyrde.